Dalius Daro

2021 m. liepos 12 d., pirmadienis

VPS: serveriai.lt vs hostinger.lt

Nusprendžiau atnaujinti VPS’o OS, nes su Ubuntu Linux 16.04 kai kurių dalykų negalėjau padaryti tinkamai dėl per senos versijos. Taip pat turėjau visų duomenų backup’us ir ansible script’us, kad galėčiau viską sudeploy’inti beveik automatiškai. Kas galėtų būti blogai?

Prieš tai naudojau serveriai.lt C4 konteinerį. Kai užklausiau jų dėl naujesnės Ubuntu versijos jie pasiūlė naudotis kitu jų produktu (Linux4). Taigi po truputi ir ruošiausi tam žingsniui. Kai atėjo laikas ir pamačiau, kad už tą pačią disko vietą tektų sumokėti 50% daugiau nusprendžiau pasidaryti kitur (nors serveriai.lt veikia stabiliai, down-time minimalus, tai sunku atsisakyti jų). Ir taip atradau Hostinger VPS planus. Mano poreikius Hostinger atitiko labiau - už mažesnę kainą aš gavau tiek pat disko vietos (be to SSD diskai), šiek tiek mažiau RAM’o (bet man nė 1Gb nereikia, taigi atrodė viskas OK bus). Visa kita nesvarbu.

Pastaba: dabar pažiūrėjau - galėjau likti prie konteinerių sprendimo, nes jie jau palaiko Ubuntu 20.04. Vienintelė problema, kad lyginant su Hostinger tai brangesnis sprendimas.

Taigi ėmiausi perkelti savo servisus į Hostinger’io VPS’ą ir beveik viskas buvo OK:

  • Hostinger’io VPS by default turi suinstaliuota Apache ir Exim4 - abu išmečiau lauk, nes naudoju Nginx ir Maddy atitinkamai.

  • Su statiniais puslapiais jokių problemų.

  • O su perpus mažiau RAM’o viena problema iškilo. Prieš tai turėjau procesą, kuris subuild’ina Next.js projektą serveryje, bet čia ėmiau gauti exception’ą, kad V8 trūksta atminties. Iš pradžių bandžiau pasididinti swap’ą, bet net su root’o teisėmis to neleido padaryti. Tai gal Hostinger’io reklama apie “visišką Root kontrolę” truputi meluoja? Iš kitos pusės labai nesistengiau to padaryti, tai kaip ir čia mano paties problema.

    Problemą išsprendžiau iškeldamas build’o procesą į lokalią mašiną. Smagu, kad Ansible leidžia dalį komandų vykdyti lokaliai.

  • Su Maddy (el. pašto serveriu) taip pat nekilo jokių problemų ir laiškus galėjau priimti ir siųsti tą pačią dieną. Žodžiu, Hostinger’is pašto portų atrodo nedraudžia ir jokių kitų problemų su jais nėra.

  • SSD diskai jaučiasi, nes viskas atrodo veikia greičiau.

Taigi apibendrinus: Hostinger’is panašu, kad už mažesnę kaina gali pasiūlyti geresnį sprendimą mano situacijoje.

Jei kas pasikeis naudojant Hostinger VPS ilgiau tiesiog atnaujinsiu šitą straipsnį.