Dalius Daro

2020 m. gruodžio 22 d., antradienis

Todoist

Po sūnaus gimimo darbų planavimas tapo šiokia tokia problema. Pirmiausia dėl to, kad prisidėjo naujų darbų susijusių su sūnaus auginimu ir jų jam augant tik daugėjo. Mano žmonai tenkantis protinis krūvis (iš anglų „mental load“) pasidarė tikrai nepakeliamas.

Iš pradžių tą problemą ignoravau, žmona bandė ieškoti programėlių, kurios padėtų planuoti darbus, bet nė viena neatrodė itin gera. Kažkurią dieną prisiminiau Todoist ir kad kažkur skaičiau apie tai, kad ji padėjo sprendžiant panašias problemas šeimoje. Dabar „Todoist“ naudojame jau kelis mėnesius ir, tiesa sakant, ji atrodo labai pasiteisino (nepaisant kelių smulkių trūkumų). Taigi kodėl rekomenduoju išbandyti šį įrankį:

  • Nieko nekainuoja (yra ir Premium versija, bet namams nemokamos versijos per akis).

  • Veikia kompiuteryje per naršyklę arba per apps’us iOS arba Android.

  • Galima turėti bendrus darbų sąrašus. Jei vienas žmogus padaro darbą, gali jį pažymėti ir tai iškart matys kitas.

  • Paprastas ir neperkrautas dizainas ir funkcionalumas.

  • Galima planuoti pasikartojančias užduotis. Tarkime mes turime 53 pasikartojančias užduotis šiuo metu, kur kai kurios yra kasdieninės (pvz.: pamaitinti šunį ryte), o kai kurios pasikartoja kas kelis mėnesius (pvz.: išmaudyti šunį). Tiesa sakant, ši funkcija padaryta tikrai gerai. Yra gal tik trūkumų kas įvyksta kai pažymi, kad užduotis jau padaryta, bet tie trūkumai nėra esminiai.

Nėra nė vienos priežasties, kad tą reikia būtinai daryti naudojant šį įrankį. Esu tikras, kad yra ir kitų būdų, bet, mano nuomone, protinio krūvio problemos sprendimas buvo tikrai geras dalykas.