Dalius Daro

2018 m. gegužės 12 d., šeštadienis

The Design Of Everyday Things

design_of_everyday_things.jpg

Iš knygos pavadinimo tikėjausi kažko apie dizainą išvaizdos prasme - apie tai kaip sukurti dizainą, kuris atrodytų gražiai (linijos, proporcijos, formos ir kita). Vietoje to gavau knygą apie UX - apie tai kaip sukurti dizainą, kurį būtų intuityvu ir paprasta naudoti.

Knyga iš pradžių supažindina su dizaino terminologija. O tada daug informacijos apie žmogaus psichologija (apie tai kaip žmogus priima sprendimus), apie tai, kad žmonės linkę daryti daug klaidų ir kaip geras dizainas turėtų padėti. Nieko nuostabaus, kad pirmasis knygos leidimas vadinosi “The Psychology of Everyday Things”.

Bent keliose vietose išlindo LEAN metodologija. Galiausia supažindina su Dvigubo Deimanto (Double Diamond) dizaino procesu. Knygoje gausu pavyzdžių, dėl ko ją skaityti turbūt gali bet kas. Bet tai, kad nemažai dalykų man buvo žinomi, truputi trukdė skaityti, nes buvo nuobodu. Galbūt tai, kad mus šiais laikais supa tiek daug gero dizaino pavyzdžių, blogas dizainas tampa labai lengvai atpažįstamas.

P.S. Įdomioji dalis, kad dėl kažkokios žmogiškos klaidos, kuri ryškiai įvyko dėl blogo dizaino, šią knygą gavau nemokamai.