Dalius Daro

2014 m. sausio 18 d., šeštadienis

So Good They Can't Ignore You

Čia viena tų knygų, kuri buvo rekomenduota daugiau negu vieną kartą ir todėl nusprendžiau ją perskaityti. Knyga apie tai kaip gauti “svajonių” darbą. Knygoje aprašytos keturios taisyklės:

  1. Nesek paskui savo aistrą.

  2. Toks geras, kad negali būti ignoruojamas.

  3. Atsisakyk paaukštinimo.

  4. Galvok smulkiai, veik didžiai.

Knygos pagrindinė mintis, kad vaikytis savo aistros nėra prasmės, nes tai neduos gero rezultato. Realiai aistros vaikymasis yra galvojimas, kad pasaulis tau kažką yra skolingas. Kaip alternatyva tokiam mąstymui siūloma geriau galvoti, ką gali pats duoti kitiems. Tai yra tikslas turėtų būti įgyti unikalius įgūdžius, kurių neįmanoma ignoruoti. Paaukštinimo atsisakymo idėja ta, kad priėmęs paaukštinimą turėsi mažiau laiko/autonomijos įgyjant norimus įgūdžius. Galiausiai paskutinė taisyklė yra apie tai, kad norint surasti savo “misiją” gali tekti ilgą laiką kantriai nagrinėti smulkią nišą ir tik po to joje surasti kažką ypatingo.

Aišku visa tai knygoje apvilkta istorijomis (tiek sėkmės tiek priešingomis), nes istorijos yra įtaigesnės. Iš esmės man knyga patiko, bet turbūt viską būtų galima apibūdinti viena taisykle “kantriai tobulink savo įgūdžius - visa kita ateis savaime”. Aišku klausimas yra kokius įgūdžius reiktų vystyti? Knyga pasiūlė Derek Sivers taisyklę: “Daryk tai už ką žmonės nori mokėti”.

Knygą galima gauti čia: http://www.amazon.com/Good-They-Cant-Ignore-You/dp/1455509124