Dalius Daro

2012 m. liepos 29 d., sekmadienis

Kindle Touch

Ta proga, kad gavau Kindle Touch ėmiau skaityti e-knygas. Apie patį Kindle Touch galiu pasakyti, kad tai labai gerai padaryta knygų skaityklė:

  1. Idealus dydis, labai patogu visur nešiotis su savimi (net į kai kurias kišenes telpa). Skaityti išmaniajame telefone ekranas man pasirodė per mažas, iPad’as tuo tarpu šiek tiek per didelis.

  2. Intuityvus ir patogus valdymas.

  3. E-rašalo ekraną taip pat itin malonu skaityti. Lietimui jautrus ekranas padarytas infrared pagalba todėl ekranas nepraranda ryškumo.

  4. Ilgai laikanti baterija.

  5. Taip pat turi eksperimentinį mp3 grotuvą ir naršyklę. Naršyklė ne itin greita, bet knygų parsisiuntimui (pvz.: iš feedbooks.com) užtenka. Reikalui esant galima net paskaitinėti naujienas ar pasitikrinti paštą.

  6. Žodynai. Kartais sutinku žodžių kurių reikšmę norisi pasitikrinti.

  7. Vienintelis ir pakankamai didelis minusas, kad tai yra pakankamai uždaras įrenginys ir su juo per daug nepažaisi. Reikia jailbreakinti ir pan. Tuo pačiu įrenginys nėra skirtas Lietuvos rinkai, tai kartais tenka susidurti, kad vienas ar kitas pasiūlymas man negalioja.

  8. 2013-12-14 Amazon e-knygos dažnai būna pigesnės nei kitur.

  9. 2013-12-14 “Send to Kindle” naršyklėje irgi labai praverčia.

Taigi iš esmės, jeigu nusiteikę skaityti daug, tai tikrai gera skaityklė.

Dėl knygų aš viską skaitau angliškai ir jei reikės nusiteikęs už gerą knygą ir sumokėti (jei bus pasirinkimas pirksiu iš tų, kurie knygoms nededa bereikalingų apsaugų). Deja ne daug knygų yra gerai išverstų į lietuvių kalbą, bet jei rasiu tokių tai su mielu noru paremsiu lietuvių autorius ir/ar vertėjus.