Mano mėgstamiausias obuolių pyragas.
Ingredientai
-
3 kiaušiniai
-
puse stiklinės cukraus (man užteko 120g)
-
2 pakeliai vanilinio cukraus (po 16g). Vanilinio cukraus galima dėti mažiau arba visai nedėti - jis dėl aromato
-
50 ml aliejaus. Saulėgražų turbūt geriausiai tinka. Bandžiau ir su alyvuogių, bet jis turi skonį, kuris labiau tinka paprastiems patiekalas, o ne saldumynams, taigi gali nepatikti.
-
miltų tiek, kad tešla būtų kaip tiršta grietinė (man užteko 100g)
-
šaukštelis kepimo miltelių (be didelio kaupo) apie 10g. Galima ir be jų, bet būtinai atskirkite baltymus nuo trynių ir plakite atskirai.
-
0.5 kg rūgščių obuolių, labai tinka antaniniai
Paruošimas
-
Obuolius nulupti, išpjauti sėklalizdžius, supjaustyti vienodomis skiltelėmis. Supjaustytus obuolius iškarto apibarstyti vaniliniu arba paprastu cukrumi.
-
Kiaušinius išplakti su cukrumi (plakti apie 2-3min), toliau plakant berti miltus, sumaišytus su kepimo milteliais, supilti aliejų. Maišant dėti šaukštą miltų, šaukštą aliejaus, ir vėl porą šaukštų miltų ir aliejaus. Žiūrėti, kad tešla taptų grietinės tirštumo. Sumaišius supilti tešlą į riebalais pateptą skardą, sviestiniu popieriumi išklotą formą ar skardą. Paruoštus obuolius suberti ant tešlos ir truputi įspausti juos į tešlą.
-
Pyragą dėti į įkaitintą orkaitę. Kepti apie 45 minutes. Pirmas 15 minučių kepti karštesnėje (apie 250 laipsnių), o baigti kepti 180-200 laipsnių temperatūroje. Paprastai man iškepa greičiau. Ne karštoje, o vidutinio karštumo orkaitėje kepinys kepa ilgiau, bet nesukrenta ir ilgiau lieka šviežias