Dalius Daro

2019 m. liepos 28 d., sekmadienis

No Trolls Allowed

Abu galvojame, kad 12tą jau būsime išvažiavę, bet galutinai šiaip net taip susiruošėme tik 14tą. Na ką, panašu, kad su 5 mėnesių kūdikiu pasiruošimui stovyklauti reikia skirti bent 2 kartus daugiau laiko negu planuoji.

Sėdame ir važiuojame. Po Google Maps suklaidinimų nuvažiuojame į vietą (pastaruoju metu Google Maps navigacija vis nuveda kokiais nors kaimo keliukais, kas su mano mažu automobiliu ne itin smagu). Čia dar aišku NTA organizatoriai sugalvojo, kad jokio parkavimo stovyklavietėje. Praktikoje išėjo, kad vistiek kai kurie “išrinktieji” galėjo įvažiuoti automobiliais į stovyklavietę. Dvigubi standartai čiulpia, NTA :imp: Realiai galėjau pasinaudoti visomis pažintimis ir lygiai taip pat įvažiuoti, bet tada negalėčiau bambėti čia ir gėdinti visų tų, kurie įvažiavo į stovyklavietę automobiliais, kai aš 3 kartus kulniavau pėsčiomis pirmyn atgal, kad suneščiau visus daiktus. Dukart, nes lygiai taip pat teko išsikraustyti :smiley: Atleistina tik Jurgiui, nes jis su dviem tikrai mažais vaikais stovyklauti atvyko.

Dar tuo pačiu užsirašau, kad savo pristatymą padarysiu už valandos nuo atvykimo, tai pastatęs palapinę ir visas sukaitęs 15 min prieš jau ruošiausi skaityti pranešimą :sweat_smile: Aišku, be mikrofono nuo scenos manęs negirdi, su mikrofonu nemoku elgtis normaliai. Tada netoli scenos pastatytą 1 metro Jengą medinį bokštą ant savęs užsimeta tokio pat ūgio pyplys (tą aišku aš matau nuo scenos, bet nemato publika). Nepatogi minutėlė, kol atsiranda pyplio tėvelis. Pradedu savo pristatymą, bet tada suprantu, kad neprisijungiau prie interneto, o Card-a-mon’as neveikia be interneto net paleidus lokalų serverį :cold_sweat: „Gera“ pradžia. Bet kažkaip po truputi įsivažiuoju ir netgi atrodo, kad kai kuriems žmonėms pranešimas visai įdomus pasirodė. Pranešimo skaidruoles (čia teisingas lietuviškas žodis, kurio net spellchecker’is nepažįsta) galite peržiūrėti čia https://github.com/daliusd/nta2019_oneyearwithreact, o jei norite PDF formatu tada čia: nta2019.pdf. Jei kyla klausimų ar norite pranešimo savoje aplinkoje - susisiekite, gal ką sutarsime.

Po pranešimo bandžiau pripūsti Husky čiužinį su integruotomis pompomis. Toks įspūdis, kad viena visiškai neveikė. Lyg man streso nepakanka šiai dienai :dizzy_face: Bet čia mane išgelbsti Jurgis paskolinęs išorinę pompą. Ačiū, Jurgiui (tam pačiam)! Na, o visa tai susitvarkius reiškė, kad likusį laiką galime su šeima mėgautis renginiu, pranešimais ir t.t.

Pranešimų buvo tikrai daug ir kartais buvo sunku išsirinkti, kuriame dalyvauti. Kitą kartą nesinorėjo dalyvauti nė viename, tai gal žmonės neatsargiai pasirinko kada daryti savo pranešimus. Pranešimų lygis buvo įvairus, bet gana dažnai pažiūrėjęs pirmas penkias minutes suprasdavau, kad nelabai man visgi įdomi ši tema, o pranešėjas manęs neužkrėtė savo aistra. Dalies pranešimų nepavyko pamatyti dėl to, kad visgi stovyklavome su 5 mėnesių kūdikiu.

Be pranešimų dar vyko visokios dirbtuvės (nė vienose nesudalyvavome berods, bet tikrai įdomių buvo). Taip pat buvo šiaip visokių pramogų ir netgi šiek tiek nemokamo maisto (Awokado žmonės gerai padirbėjo :+1:, kad ir šešias valandas reikėjo laukti). Taip pat mums netgi leido su kūdikiu į hot tub (karštą kubilą) paplaukioti, kol jis dar nelabai įkaitęs buvo - mažiui labai patiko.

Dar, aišku, nesmagu buvo, kad beveik visą šeštadienį lijo, bet čia jau ne NTA problema. Iš kitos pusės nebuvo labai šalta, šalia ežeras į kurį keletą kartų įlindome, aplink miškas. Taigi viską susumavus buvo tikrai geras savaitgalis :relieved: Tikrai kartosime.