Dalius Daro

2018 m. rugsėjo 3 d., pirmadienis

Mokslas Visiems

Kartais perskaitau vieną kitą knygą iš mokslo populiarinimo serijos (knygos nemokamos, jei ką): http://www.lma.lt/mokslo-populiarinimo-knygu-serija-mokslas-visiems

Stengsiuosi aprašyti šias knygas vienoje vietoje. Visų perskaityti neplanuoju, nes ne visos temos man įdomios, bet turbūt ne maža dalis bus perskaityta.

Trečioji pramonės revoliucija

Knyga trumpai: elektros tinklų decentralizavimas yra pats didžiausias gėris, kuris laukia Europos Sąjungos. Šiaip ne taip perskaičiau :)

Racionalusis optimistas: kaip kuriama gerovė

Gera knyga, jei norisi geros dozės optimizmo dėl ateities.

Seklumos: kaip internetas veikia žmogaus smegenis

Dar viena perskaityta knyga iš mokslinės serijos. Knygoje galima rasti tikrai įdomių faktų, bet į knygos pabaigą pradėjau jaustis lyg žiūrėčiau Čekuolio laidą (“taip įdomu, o kur big picture, o ne tik detalės detalės detalės”).

Ateities fizika

Įdomu, kad ten kur mano sritis prognozės pasirodė per konservatyvios, o kur autoriaus sritis (fizika) prognozės pasirodė per optimistiškos. Iš pradžių (bent jau man) skaitėsi kažkaip sunkiai, bet po to suėjo kaip gera mokslinės fantastikos knyga, tik kad tikriausiai tai bus mūsų ateitis (tikiuosi, kad tiek išgyvensiu kiek bando užkabinti knyga).