Dalius Daro

2022 m. spalio 10 d., pirmadienis

Brené Brown „Dare to Lead“ apžvalga

Šią knygą rekomendavo Laura Rimkutė per mentorystės mokymus. Kažkuo užkabino pavadinimas ir jaučiau, kad rasiu kažką sau.

Ir perskaitęs šią knygą galiu drąsiai sakyti, kad tai viena iš tų knygų, kurią jautiesi jau kažkada kažkur skaitęs dalimis ir dabar matai sudėliotą visą paveikslą ir sudėtus taškus ant i.

Tarkime tikrai esu susidūręs su informacija apie pažeidžiamumo (vulnerability) svarbą vadovaujant / vedant (naudoju abu žodžius, nes, manau, kad ne tik vadovaujančiose pozicijose tai aktualu), bet tikrai nežinojau, o kiek ir kokio to pažeidžiamumo reikia vedant. Lygiai taip pat patiko skyrius apie empatiją (gal kažkam dalykai apie empatiją akivaizdūs, bet aš jaučiu, kad dar turiu, ką išmokti).

Iš knygos galima pasisemti tikrai nemažai idėjų, ką galima daryti geriau vadovaujant / komandoje, bet vieną kartą prisėdus visko įsisavinti nepavyks. Prie šios knygos Brené Brown prideda ir darbo knygą (galima parsisiųsti nemokamai): https://brenebrown.com/resources/dare-to-lead-read-along-workbook/

Rekomenduoju.