Dalius Daro

2018 m. birželio 8 d., penktadienis

Bandymas mokytis Elm

Taigi po vienos prezentacijos susidomėjau Elm’u. Pirmas įspūdis atrodė, kad tikrai naudingas įrankis. Visgi jokių runtime klaidų skamba labai viliojančiai - nekalbant apie visas kitas potencialias problemas, su kuriomis susiduriama programuojant JavaScript’u ir, kurių galima išvengti.

Taigi po kelias valandas vakarais (nes turėjau laiko) skaičiau kaip programuoti Elmu, o tada bandžiau parašyti gana paprastą aplikaciją. Jeigu ją būčiau rašęs pliku javascript’u ir html’u sugaiščiau kelias valandas. Kągi elm’u to nesugebėjau padaryti per tris vakarus. Pasirodo runtime errors free kodas reikalauja tikrai nemažos aukos. Perprasti elmo siūlomą architektūrą tikrai įmanoma

  • tuo labiau, kad ten tikrai nėra nieko paslaptingo. Ir kažką paprasto su juo padaryti tikrai įmanoma, bet jeigu prireikia kažko sudėtingesnio - sėkmės. Smagiausia dalis yra surasti kaip Elme pakeisti List’o elementą. Tiesa, po to jau atradau List.Extra modulį, bet motyvaciją tęsti toliau dingo.

Be ilgų aiškinimų siūlau susirasti TODO appsą parašytą Elm’u ir kokiu nors kitu JS framework’u. To pilnai turėtų užtekti suprasti skirtumus. Ar naudosiu Elm’ą - galbūt, jeigu darysiu kažkokį projektą, kur turėsiu daug laiko ir reikės runtime error free kodo, bet praktiškai turbūt naudosiu kitus JS framework’us.