Dalius Daro

2014 m. spalio 27 d., pirmadienis

AppCamp 2014

Taigi sugalvojau sudalyvauti AppCamp (gal antrą, o gal trečią kartą). Idėjas turėjau kelias:

  1. Kažką padaryti iš savo kalorijų skaičiuoklės http://k.sandbox.lt. Daiktas tikrai geras ir veikia (imkite ir naudokite), bet neturiu nė menkiausios idėjos kaip parduoti ir ar išvis čia parduodama ar parduotina. Na tai galvojau susimedžiosiu kokį marketingo specialistą ir/ar dizainerį. Iš dalies pasisekė.

  2. Susikooperuoti su kokiais programuotojais ir pažiūrėti kaip jie dirba. Jei būtų patikę bučiau pasikvietęs tapti mano kolegomis “Bentley Systems”. Nepavyko.

  3. Smagiai praleisti laiką. Pavyko.

  4. Šiaip pafotografuoti truputi. Kažkiek pavyko.

Pirma diena

“You can do it” prezentacijos. Girdėta. OK. Nutylėta, kad pasiseka tik 1/10. OK. Fotografuoti fotografus buvo įdomiau negu pranešėjus:

Beje visai gražias nuotraukas jie darė https://www.facebook.com/400BS.

Vėliau sekė vakarinė dalis. Vaikštai šneki su žmonėmis ir žiūri kas išeis. Dėl to kaip atrodau buvau išvadintas studentu (netiesiogiai) - lyg ir turėčiau priprasti, bet neįprasta. Pirmas bandymas pasibaigė tuo, kad bendrų interesų lyg ir yra, bet kiekvienas norime likti prie savo (nors vėliau dar pasišnekėjome AppCamp’o gale - gal kažką ir darysime bendrai). Antras bandymas buvo inicijuotas ne mano, bet labai smagus. Priėjo trys merginos (dvi istorikės ir architektė) ir (pačios to nežinodamos) paklausė ar negalėčiau išspręsti Keliaujančio Pirklio Uždavinio. Nežinantiems - tai neišsprendžiamas uždavinys (jei reikia optimalaus sprendimo). Na bet ilgiau pakalbėjus nusprendžiau, kad kodėl gi ne. Realiai manęs net neįtikino, kad jų idėja gera, bet vis smagiau dirbti negu vienam (kad ir prie savo idėjos) ir be to mačiau, kad savo idėja jos tiki.

Antra diena

Pirma dienos dalis buvo diskusijos, ką darome, o aš tuo tarpu tikrinau ar galiu apskritai tai padaryti. Kas gerai pirmą kartą konferencijoje matau tikrai gerai veikiantį internetą (t.y. parsisiunčiau Android’o SDK - du kartus). Aš nesu Android programuotojas, tai bandžiau išsisukti su Cordova ar kažkuo panašiu, tai vien tam sugaišau tris valandas (na į tokius renginius reikia jau ateiti mokant dirbti užsimerkus). Galiausia perėjau prie native Android aplikacijos ir panašu, kad tai nėra taip sudėtinga parašyti, veikia greitai ir tęsiu darbą toliau tiesiog taip. Tik buvo žiauriai šalta - kur šildymas?

Antroji dalis ir dienos vinis buvo mentoriai. Aš pirmą kartą matau taip rimtai ir gerai padarytą šią dalį. Aš žinau tikrai nemažai (nors tai nepadeda), tai buvo tikrai įdomu “ir ką jie man pasakys?“. Ir manęs nenuvylė, nes nuomonė iš šalies yra labai gerai. Tiesiog apie visus dalykus negali pagalvoti iškart ir kai kuriuos tiesiog užmiršti. Taigi, jei juos primena - tas tikrai gerai. Šiaip apskritai man labai patiko, kad mentoriai netingėjo įsigilinti į problemą, kurią bandome spręsti, ir kažką pasiūlyti. Šaunuoliai.

Trečia diena

Paskutinę dieną nusprendžiau labiau pabūti fotografu negu programuotoju ir užfiksuoti kas vyksta renginyje. Tuo labiau, kad aplikacija buvo pakankamoje būsenoje, kad būtų galima demonstruoti, o per likusį laiką ne kažką aš ten padarysiu (tiesiog per mažai laiko). Taip pat bus galima daugiau padiskutuoti apie pačią idėją, nes po mentorių sesijos ji įgavo formą, kuria galima tikėti ir kurią tikrai verta įgyvendinti.

Per pietūs nuėjome į “Fabus”. Beje kavinėje ir aplinka ir maistas daug geresnė negu atrodo iš išorės. Tikrai galiu rekomenduoti. Nors šašlykus kepamus su feno pagalba matau pirmą kartą (bet jeigu veikia tai kodėl ne?):

Vėliau pasiruošimas.

Įtampa ore.

Pitch’ai. Kai kurie labai nesėkmingi, kai kurie įdomūs:

Ir galiausia apdovanojimai:

Šauniai praleistos trys dienos su netikėta komanda. Galų gale turime idėją, kurią bus galima bandyti išvystyti. Ačiū organizatoriams, nes atrodo renginį sekasi organizuoti vis geriau (aš aišku galiu kabinėtis, bet jei norite kritikos pakvieskite arbatos ar alaus ir pašnekėsime).